Wat zit er in die rugzak?

“Een foto reportage als kunstwerk!

Sjoerd leerde ik per toeval kennen in een plaatselijk cafe in Oosterhout, een onopvallende vriendelijke jongen met altijd een soort van rugzak als bagage bij zich.

Bij een kort gesprekje over daagse dingetjes vroeg ik hem wat hij toch altijd met die rugzak aan het sjouwen was? Afgezien van zijn geliefde camera toonde hij mij ook een samenvatting van zijn werk, de fotografie, en was mijn verbazing groot dat achter deze onopvallende jongeman een geweldige vakman met hart voor zijn werk cq hobby verscholen ging.

Naast dat ik hierbij enkele geweldige mocht bestellen van mijn geliefde stad Rotterdam en ook prachtige natuur kiekjes van dieren in het Brabantse landschap.

Op 8, 9, 10 het ezelsbruggetje voor 8 september 2010 was Sjoerd de fotograaf op onze huwelijksdag wij hebben genoten van zijn aanwezigheid van ochtend tot avond en zonder ook ons ergens mee te bemoeien was er plots de huwelijksreportage, wat zeg ik, wij vonden het een kunstwerk dit boekwerk en met mij een ieder van jong tot oud die het ziet.

Dit "mensen mens" is in staat met zulk een liefde voor zijn werk een zeer bekende en geliefde fotograaf te zijn en te worden, mogelijk ( wij gunnen het ) meer bekend nog dan zijn vader die dit zeker zijn zoon ook zal gunnen.”

Sjoerd namens Jose en mijzelf, dank je wel.

Nico en Jose Moritz,
Ulvenhout 18 Juni 2013

Bruidspaar Moritz over Sjoerd Fotografie